Peste 2.000 de oameni au fost ajutați de „Cumpărături la ușa ta”, un proiect de tip reacție rapidă, prin care voluntari au sprijinit persoanele aflate în imposibilitate de a se deplasa să primească alimente și/sau produse sanitare, pe durata epidemiei coronavirus/COVID-19.

Într-un anunț postat pe pagina de Facebook a proiectului, organizatorii de la Geeks for Democracy menționează că în 86 de zile, cei peste 900 de voluntari ai acestei inițiative civice au ajutat mai bine de 2.000 de oameni, strângându-se donații de peste 100.000 de lei.

„Suntem recunoscători pentru toți Oamenii pe care am avut onoarea să-i întâlnim mulțumită acestui proiect. Azi, echipa vă mulțumește că ne-ați fost alături în toată această perioadă dificilă. Este o lecție importantă pe care ne dorim s-o învățăm cât mai mulți – doar #Împreună #VomFiBine. La Geeks For Democracy căutăm soluții pentru transformarea acestui proiect – vrem să ajungem în continuare acolo unde este cea mai mare nevoie de noi, la cei mai vulnerabili. Orice ajutor e binevenit”, se arată în mesajul postat.

Mai multe personalități ale vieții publice s-au alăturat acestui demers, printre cei care au dus cumpărături în mod voluntar la ușile oamenilor numărându-se actorul Mihai Călin și prezentatorul TV Mihai Melinescu.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *