Peste 2.000 de oameni ajutați de „Cumpărături la ușa ta”

Peste 2.000 de oameni au fost ajutați de „Cumpărături la ușa ta”, un proiect de tip reacție rapidă, prin care voluntari au sprijinit persoanele aflate în imposibilitate de a se deplasa să primească alimente și/sau produse sanitare, pe durata epidemiei coronavirus/COVID-19.

Într-un anunț postat pe pagina de Facebook a proiectului, organizatorii de la Geeks for Democracy menționează că în 86 de zile, cei peste 900 de voluntari ai acestei inițiative civice au ajutat mai bine de 2.000 de oameni, strângându-se donații de peste 100.000 de lei.

„Suntem recunoscători pentru toți Oamenii pe care am avut onoarea să-i întâlnim mulțumită acestui proiect. Azi, echipa vă mulțumește că ne-ați fost alături în toată această perioadă dificilă. Este o lecție importantă pe care ne dorim s-o învățăm cât mai mulți – doar #Împreună #VomFiBine. La Geeks For Democracy căutăm soluții pentru transformarea acestui proiect – vrem să ajungem în continuare acolo unde este cea mai mare nevoie de noi, la cei mai vulnerabili. Orice ajutor e binevenit”, se arată în mesajul postat.

Mai multe personalități ale vieții publice s-au alăturat acestui demers, printre cei care au dus cumpărături în mod voluntar la ușile oamenilor numărându-se actorul Mihai Călin și prezentatorul TV Mihai Melinescu.

 

CITEȘTE ȘI: