În ianuarie 2015, pe scena Operetei din București avea loc premiera spectacolului „Fantoma de la Operă”, un musical mult așteptat de români. Succesul acestuia avea să vină odată cu prima reprezentație, iar soliștii de atunci să fie aclamați la scenă deschisă.

„Fantoma de la Operă” este una dintre cele mai de succes producții muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă și astăzi, la aproape 35 de ani de la premiera sa. Acum cinci ani avea un număr total de peste 130 de milioane de spectatori și încasări de peste 5,6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” și „Star Wars”). „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producție de la Broadway, depășind recordul de 7486 de reprezentații stabilit de musicalul „Cats”.

Cei trei soliști ai spectacolului jucat în România, soprana Irina Baianț, Adrian Nour și Florin Ristei s-au reunit încă o dată, câțiva ani mai târziu, de data aceasta din izolarea impusă de pandemia Sars-COV2. Alături de o trupă de instrumentiști, care au cântat în diverse studiouri, cei trei au înregistrat celebra piesă care dă titlul musicalului, iar rezultatul este unul impresionant, pe măsura vocilor lor.

 

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *