antibiotice iași

Comisia Europeană a finalizat licitația prin care asigură țărilor membre stocurile necesare cu antibiotice betalactamice (amoxicilină cu acid clavulanic și piperaciclină cu tazobactam), Antibiotice Iași fiind câștigătoare a acestei licitații.

Amoxicilina cu acid clavulanic, alături de piperacilina cu tazobactam, reprezintă principalele produse recomandate de Organizația Mondială a Sănătății în tratamentul antiinfecțios.

„Antibiotice Iași a câștigat această licitație pentru produsul AmoxiPlus (amoxicilină/acid clavulanic – pulbere sterilă injectabilă) și va livra, la solicitarea țărilor europene, 2.750.000 flacoane, într-un interval de 12 luni” se arată într-un comunicat al companiei.

“Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce știe mai bine. Antibiotice pune la dispoziția Europei un produs strategic de maximă importanță pentru tratamentul infecțiilor asociate COVID-19. Am adjudecat licitația cu un preț de bun simț, de 1.19 euro/flacon, oferind țărilor europene accesul la acest produs. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infecțiilor bacteriene și nu numai. Noi, la Antibiotice, avem experiență și know- how de 65 de ani în producerea pulberilor sterile injectabile. Însă, dincolo de asigurarea necesarului cu AmoxiPlus a piețelor europene, livrările se vor efectua având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecțioase pentru pacienții din România. Ne respectăm contractele, asigurând continuitatea livrărilor către partenerii noștri naționali” a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Produs de peste 30 de ani, medicamentul este vândut de Antibiotice Iași în spitalele din România, Marea Britanie, Vietnam, Ungaria, Lituania, Irak, Yemen.

Antibiotice este singura companie farmaceutică din România care deține un flux de producție pentru pulberi sterile injectabile, primul produs fiind fabricat în 1955. Standardele de calitate implementate pe acest flux de producție au fost recunoscute și avizate FDA SUA (Food and Drug Administration).

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *