anticorp covid-19

Un anticorp care ar putea fi eficient în neutralizarea noului coronavirus a fost găsit de cercetătorii de la Pittsburgh School of Medicine (UPMC).

Potrivit unui raport publicat în această săptămână, oamenii de știință au izolat „cea mai mică moleculă biologică” ce „neutralizează complet și în mod specific” SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19.

Anticorpul, care este de 10 ori mai mic decât un anticorp de dimensiuni normale, a fost utilizat pentru a crea un medicament numit Ab8, pe care cercetătorii speră că ar putea să îl folosească în tratarea virusului. Dimensiunea sa mică nu numai că își mărește potențialul de difuzie în țesuturi pentru a neutraliza mai bine virusul, dar face posibilă administrarea medicamentului pe căi alternative, inclusiv prin inhalare. Important, nu se prinde de celulele umane – un semn bun că nu va avea efecte secundare negative la oameni.

„Ab8 nu numai că are potențial ca terapie pentru Covid-19, dar poate fi folosit și pentru a împiedica oamenii să facă infecții cu SARS-CoV-2”, a declarat John Mellors, șeful Diviziei de Boli Infecțioase de la Pitt și UPMC.

Cercetătorii au raportat că medicamentul s-a dovedit până acum „extrem de eficient în prevenirea și tratarea infecției cu SARS-CoV-2” la șoareci și hamsteri. De asemenea, medicamentul a prezentat semne că nu va avea efecte secundare la oameni.  Ab8 a fost evaluat și studiat în colaborare cu oameni de știință de la University of North Carolina at Chapel Hill (UNC) și University of Texas Medical Branch (UTMB), precum și de la University of British Columbia și University of Saskatchewan.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *