Rukmini Callimachi

Institutul Cultural Român din New York organizează, miercuri seara, o întâlnire online cu jurnalista de origine română Rukmini Callimachi, nominalizată de patru ori la Premiul Pulitzer.

Evenimentul va fi transmis online pe pagina de Facebook a ICRNY de la ora 21.00 a României (ora 11.00 la New York) și va fi prilejuit de „Conferințele Feraru”.

Rukmini Maria Callimachi s-a născut în România, în 1973, a copilărit la București până la vârsta de cinci ani, emigrând cu familia sa la Lausanne, în Elveția și stabilindu-se ulterior în Ojai, California.

Cariera de jurnalistă și-a început-o în New Delhi, India, ca freelancer. S-a alăturat echipei Associated Press în anul 2003, iar reportajele sale au câștigat premiile Sidney Hillman Newspaper, the Templeton Religion Story of the Year și două premii Associated Press Managing Editors.

Rukmini Callimachi a fost corespondent AP pentru Africa de vest din 2006, devenind ulterior șefa biroului Associated Press pe acea zonă. A absolvit Colegiul Dartmouth și are un master în lingvistică la Colegiul Exeter, Oxford.

Din 2014 este corespondent pentru New York Times. S-a specializat pe problemele Orientului Mijlociu, mai exact pe subiectele legate de organizațiile teroriste ISIS și al-Quaeda. De patru ori finalistă a Premiului Pulitzer, jurnalista a primit în anul 2018 premiul Peabody pentru podcast-ul său, „Califatul”, care urmărește ascensiunea ISIS de la camerele de chat online criptate, până la răspândirea sa pe patru continente. Articolele sale despre extremismul islamic au primit recunoașterea internațională și distincții prestigioase între care premiul George Polk și premiul Michael Kelly.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *