Uzina Dragomirești va produce 500.000 de măști medicale pe zi: 3,5 milioane lei a plătit compania Romarm pentru patru instalații de producție a măștilor medicale. Primele trei instalații au ajuns din China în România ieri noapte, pe aeroportul Henri Coandă.

Echipamentele vor fi transportate și instalate la Uzina Mecanică Dragomirești. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat pentru Newsweek România că producția de măști va începe pe 15 aprilie.

A patra instalație va fi folosită pentru producția de măști FFP2 și FFP3, dar va ajunge în țară pe 18 aprilie. În maximum o săptămână de la instalarea celor trei linii de producție, la Dragomirești se vor produce zilnic în jur de 500.000 măști medicale care vor fi vândute cu aproximativ 0,2 euro bucata.

În China, măștile medicale se vând cu prețuri cuprinse între 0,28 euro și 0,3 euro bucata, adică în jur 1,2-1,5 lei bucata. Preț la care se adaugă transportul. Pe piața românească, astfel de măști se vând cu prețuri cuprinse între 4 și 6 lei.

Articolul integral, pe newsweek.ro

 

CITEȘTE ȘI:

A fost realizat primul scanner termic 100% românesc

Un ventilator mecanic produs la Târgu Mureș a fost testat cu succes și e gata pentru primii pacienți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *