Un ventilator mecanic produs la Târgu Mureș a fost testat cu succes pe un plămân artificial și a trecut cu brio toate probele în fața unei comisii de specialitate, fiind gata pentru o eventuală producție în serie.

Ventilatorul mecanic a fost realizat de Gaze Industriale Mureș și verificat de echipa de testare de la Centrul de Simulare și Abilități Practice din cadrul UMFST “George Emil Palade” Tg.Mureș. Testele efectuate pe plămânul artificial au arătat că aparatul poate fi utilizat pe orice fel de pacient. S-au implementat noi moduri de lucru: ventilatorul mecanic permite controlul PIP, PEEP, FiO2, Volum, modificarea numărului de respirații, etc..

„Îi mulțumim pentru ajutor rectorului UMFST “George Emil Palade”, dl. prof. univ. dr. Leonard Azamfirei! Îi mulțumim pentru modul prompt în care a răspuns solicitărilor noastre, directorului Centrului de Simulare și Abilități Practice, dl. conf. dr. Janos Szederjesi, medic primar ATI! Îi mulțumim călduros pentru implicare șefului de lucrări, dl. dr. Marius Petrișor, medic ATI!” anunță Gaze Industriale Mureș.

Comisia de lucru a fost formată din ingineri militari, medici militari, angajați ai ACTTM, ai spitalului militar și nu în ultimul rând, medici ATI de la spitalele din Brașov și București.

„S-au deschis noi orizonturi pentru acest proiect în sensul că unii din cei mai mari producători din România vor să ni se alăture în fabricarea ventilatorului mecanic. Avem alături cel mai mare producător de electronice din țară, cel mai mare producător de electrocasnice, etc. Suntem pe drumul cel bun și foarte aproape de succes!”, au mai precizat cei de la Gaze Industriale Mureș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *