Din 25 iunie, Uber s-a lansat și în Constanța, al cincilea oraș din România raportat la numărul de locuitori. Primul client care a încercat Uber la malul mării este Aylin Cadîr, cântăreață și actriță a Teatrului Național din București, născută chiar în acest oraș, în 1985.

„Merg foarte des la Constanța și, pentru că nu am carnet de șofer, Uber este o opțiune excelentă pentru drumurile pe care le fac prin oraș, fie că e vorba de întâlniri de familie sau ieșiri cu prietenii. M-am bucurat foarte mult să aflu că acum am această opțiune sigură de transport în locul meu natal, orașul se simte mult mai conectat.” a spus Aylin.

La fel ca în celelalte orașe din România, șoferii parteneri din Constanța sunt licențiați pentru a transporta pasagerii în siguranță către destinațiile lor. În Constanța, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei, care oferă acces la curse convenabile și sigure și un timp de așteptare de doar câteva minute.

„Ne bucurăm să lansăm Uber în Constanța, un loc atât de drag românilor care îl aleg an de an ca destinație de vacanță, mai ales acum, când călătoriile internaționale nu sunt recomandate. Colaborăm îndeaproape cu autoritățile locale pentru a oferi atât constănțenilor, cât și celor care vizitează orașul, o alternativă sigură de transport” a declarat Nicoleta Diaconu, Manager General Uber România

Siguranța ca prioritate

Opțiunile generale de siguranță pentru pasageri disponibile în aplicația Uber includ accesul la informații despre șofer, afișând fotografia acestuia, modelul și numărul mașinii, alături de rating. Mai mult decât atât, pasagerii pot urmări cursele în aplicație, atât înainte de sosirea mașinii la locul de preluare, cât și în timpul călătoriei, și pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere.

În plus, Uber a lansat o serie de măsuri și proceduri pentru siguranță și igienă, pentru a ajuta comunitățile locale să se deplaseze cu ușurință în perioada pandemiei. Atât șoferii, cât și pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor și sunt rugați să confirme că au înțeles și că respectă regulile de sănătate și siguranță recomandate de organizațiile mondiale de sănătate.

În România, la fel ca în restul țărilor în care este prezent, Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă șoferii poartă mască de protecție. Aceștia trebuie să-și facă un selfie înainte de a se conecta în aplicație. De asemenea, Uber a oferit șoferilor produse dezinfectante și a instalat în mod gratuit panouri separatoare în majoritatea vehiculelor. Aplicația le reamintește utilizatorilor să se spele pe mâini, să-și dezinfecteze mașinile și să țină geamurile deschise pentru a facilita ventilația în timpul curselor.

După ce Uber s-a lansat în Constanța, serviciile sale sunt disponibile acum în România în București, Cluj, Iași, Timișoara și Brașov.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *