Ambasada Israelului se alătură campaniei #ActorIndependent, inițiată de mai mulți actori cunoscuți din România şi îi va sprijini pe artiştii rămaşi fără surse de venit, aflându-se acum în situaţia de a nu-şi mai putea plăti chiriile.

Într-un comunicat de presă, ES Ambasadorul David Saranga menționeză:

„Ambasada noastră susţine în fiecare an scena culturală din România, iar, în timpul acestei perioade dificile pe care o traversăm toţi, am regândit modul în care putem utiliza fondurile alocate pentru proiectele artistice care trebuiau să aibă loc până la finalul anului. Aşadar, cu resursele pe care le avem, am decis să sprijinim această iniţiativă şi, totodată, să aducem literatura israeliană mai aproape de publicul român prin vocile actorilor independenţi din România“.

Zece artişti vor citi capitole din romanele scriitorilor isralieni emblematici, în seria #PaginiDinIsrael, iar clipurile pot fi urmărite pe contul oficial de Facebook al Ambasadei Israelului.

Deja un prim video a fost urcat pe internet, iar actrița Mihaela Velicu citește din „Pe neaşteptate, dragoste” de Aharon Appelfeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *