Compania românească Tinmar Energy a făcut o serie de donații către mai multe asociații și către Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino.

O mare parte din buget, 70.000 euro, au fost direcționați către Institutul Cantacuzino – în vederea achiziționării unui echipament (extractor de enzime) care, împreună cu alte aparate medicale de tipul Real Time PCR, ajută la depistarea Covid-19. Totodată, acestui aparat i s-au adăugat și o serie de kituri de extracție automată ARN viral.

„Donațiile susținute de companie sunt un apel la solidaritate și responsabilitate civică în contextul realității cu care ne confruntăm. Este important să facem front comun pentru a ajută autoritățile prin respectarea restricțiilor, cadrele medicale și spitalele, pe cei din prima linie, prin viteză cu care acționăm și ne implicăm uman și financiar pentru a trece cu bine această perioada de criză. Cred că este de datoria noastră să contribuim și să ajutăm sistemul public de sănătate pentru a salva cât mai multe vieți. Suntem convinși că această încercare grea cu care ne confruntăm global poate fi depășită printr-o atitudine pozitivă, pragmatică dar bazată și pe empatie față de cei aflați în dificultate”, a spus Augustin Oancea, fondator și CEO Tinmar Energy

Tinmar Energy este singură companie cu capital privat românesc din sectorul energiei electrice care s-a extins într-un ritm accelerat și pe timp de criză, având în portofoliu companii de referință, dar și clienți rezidențiali. Cu o experiență de peste 19 ani în energie, Tinmar este și producător de energie regenerabilă prin investiții susținute în parcurile fotovoltaice. În prezent compania deține 8 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate de producție de 60 MWp în cele mai însorite zone ale României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *