Compania MedLife anunță că a semnat un parteneriat cu Abbott Diagnostics pentru a achiziționa și procesa peste 500.000 de teste pentru detectarea anticorpilor la COVID 19 până la finalul anului.

Compania mai anunță că are capacitate să proceseze până la 1 milion de teste din ser pentru detectarea anticorpilor IgM și IgG și de până la 350.000 de teste RT PCR până la finalul anului. Reprezentanții companiei au convingerea că testarea serologică pe populații mari ar putea fi o soluție fiabilă, care va ajuta România să-și repornească economia.

„Putem procesa până la 350.000 de teste RT PCR și până la 1 milion de teste din ser pentru detectarea anticorpilor dacă va exista cerere. Până la elucidarea informațiilor legate de nivelul de protecție oferit de anticorpii dobândiți după infecția naturală, atragem atenția asupra respectării cu strictețe a măsurilor de protecție inclusiv de persoanele care sunt depistate cu anticorpi IgG pozitivi anti-SARS CoV-2. Așa cum am spus anterior, măsurile de izolare luate de către autorități au fost extrodinar de bune, având un număr redus de persoane infectate la nivel național față de alte țări. Inclusiv acest studiu dovedește că populația României nu a dobândit imunitate aproape deloc. Pe această cale, dorim sa facem apel către populație să se izoleze, sa stea în continuare acasă dacă se poate și, să se protejeze în deplină conformitate cu dispozițiile Guvernului, ale Președenției, ministerelor și agențiilor implicate. Faptul că datele noastre evidențiază un risc redus de infecție cu SARS CoV 2 în rândul persoanelor analizate prin respectarea măsurilor individuale de protecție, și prevalența este mai mică decât se estima inițial, nu reprezintă sub nicio formă un îndemn către populație de a se proteja mai puțin și nicio recomadare către niciun fel de autoritate de a ridica restricțiile impuse în ultimele 2 luni. Instituțiile statului au informația agregată la nivel național și sunt singurele în măsură să decidă într-o situație de o asemenea anvergură”, a declarat Mihai Marcu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *