Teatrul Avangardia implementează în România un concept de mare succes pe plan internațional – MicroTeatru. Este vorba despre piese online de 15-20 de minute, care îmbină elemente din teatru și film.

MicroTeatru by Avangardia este un concept cultural creat și produs special pentru mediul digital, pornind de la un trend extrem de popular din Spania și America Latină. La prima vedere ai senzația că vezi un scurt metraj, dar nu este așa. Pentru că nici după câteva minute ai senzația că asiști la o piesă de teatru. Este totul extrem de viu și de aproape de tine. Genurile abordate variază de la comedie la thriller polițist, dramă sau comedie neagră.

Din distribuțiile pieselor de microteatru fac parte actori care joacă și producțiile de mare anvergură ale Teatrului Avangardia: Șerban Pavlu, Medeea Marinescu, Istvan Teglas, Ștefana Samfira, Ioana Barbu, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Șerban Gomoi, Camelia Pintilie, Victoria Cociaș, Cristi Iacob, Ioana Mărcoiu, Andreea Mateiu, dar și artiști aflați la prima colaborare cu Teatrul Avangardia precum Irina Sârbu, Vlad Bălan sau Andreea Hristu.

Spectacolele pot fi vizionate pe platforma MicroTeatru.ro în sistem Pay per View. Prețul unui „bilet” este de 20 de lei

În acest moment sunt disponibile pentru vizualizare patru piese, urmând să apară în curând și altele noi. Teatrul Avangardia își propune să producă piese de MicroTeatru online într-un ritm de 4 piese pe lună.

Printre temele abordate se numără: prietenia dintre două foste colege regăsite pe facebook care au multe în comun, inclusiv un iubit (comedia „Ele”), nevoia de dragoste a unui actor trecut de prima tinerețe, după 40 de zile de izolare (comedia „Iubire la distanță”), o vacanță relaxantă în care două cupluri vor avea parte de surprize și senzații tari (comedia „Una Mică”), un weekend romantic care se tranformă într-o noapte de coșmar (thriller-ul „Pe întuneric”), unde poate duce acceptarea violenței domestice (comedia neagră „L-am ucis pe Paco”), dragostea și speranța (drama „Dragoste în vreme de coronavirus”).

Conceptul MicroTeatru online este produs și implementat de Echipa Teatrului Avangardia, unul dintre cele mai importante teatre independente din București printre ale cărui producții se numără: Demnitate, Magnolii de Oțel, Și din 10 N-a Mai Rămas Niciunul, TOC TOC, În Ploaie.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *