Festivalul Cinemascop a ajuns la ediţia a treia și se va desfăşura anul acesta în perioada 1 – 5 august, în aer liber, la Grădina de vară din Eforie Sud.

Cinemascop va debuta cu filmul belgian “Testamentul nou-nouţ”, comedie nominalizată la Globurile de Aur, oferită festivalului de Delegaţia Valonia-Bruxelles, iar weekend-ul va continua cu un film de Oscar – “Kolya”, venit de la Centrul Ceh, informează organizatorii.

Pe 3 august va fi prezentat filmul polonez – “Excentricii: Pe partea însorită a străzii” -, din partea Institutului Polonez, iar pe 4 august va fi rândul filmului suedez “Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră şi a dispărut”, oferit de Ambasada Suediei.

Festivalul se va încheia pe 5 august cu un film din partea Institutului Cultural Român, clasicul „Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!”.

Arta nu lipseşte nici anul acesta de la Cinemascop. Anul trecut, trei dintre pereţii exteriori ai grădinii au primit haine noi – picturi murale. Acestea pot fi în continuare admirate de trecători.

Totodată, vizitatorii vor putea admira în grădina festivalului o galerie de artă organizată de “E T A J on wheels” în care vor fi expuse, solo sau duo, lucrări ale unor artişti români, precum şi o expoziţie de fotografie care va ilustra evoluţia proiectului de la început până în prezent, precizează sursa citată.

„Nu doar în grădină vor avea loc activităţi, ci şi în exterior, unde o zonă cu food truck-uri îi va întâmpina pe vizitatori. Centrul Ceh Bucureşti, organizatorul festivalului, oferă din nou cadoul preferat al publicului de la Cinemascop – berea cehă Budweiser Budvar. Dar ei au pregătit şi alte surprize, care-i vor aştepta pe vizitatori, iar bomboanele M&M’s care au făcut senzaţie la a doua ediţie revin şi anul acesta”, se arată într-un comunicat de presă.

Grădina va găzdui maximum 300 de spectatori, iar atelierele de creaţie pentru copii care au fost organizate în trecut nu vor mai avea loc de data aceasta, precizează organizatorii. Filmele vor putea fi vizionate în fiecare seară de festival, de la ora 21:00.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *