Regizorul român Cristi Puiu va face parte din juriul Festivalului de Film de la Veneția, a cărui ediție cu numărul 77 se va desfășura în perioada 2-12 septembrie 2020.

Alături de el se vor afla actriţa franceză Ludivine Sagnier, regizorul german Christian Petzold, scriitorul italian Nicola Lagioia, regizoarea britanică Joanna Hogg şi austriaca Veronika Franz. Juriul va fi prezidat de prezidat de actriţa australiană Cate Blanchett, relatează AFP.

Organizatorii festivalului au anunţat încă din ianuarie prezenţa actriţei Cate Blanchett în fruntea juriului celei de-a 77-a ediţii a celebrului festival italian. Juriul a fost completat duminică cu şase membri – trei femei şi trei bărbaţi – între care actriţa franceză Ludivine Sagnier (41 de ani), cunoscută pentru rolurile din “Picături de apă pe pietre încinse”, “8 femei” şi thriller-ul “Swimming Pool”.

Alături de ea se va afla regizoarea austriacă Veronika Franz (55 de ani), remarcată pentru pelicula “Goodnight Mommy” (2014), co-regizată alături de Severin Fiala, un lungmetraj multi-premiat care a reprezentat Austria la Oscar. Britanica Joanna Hogg (60 de ani) a regizat patru filme, dintre care cel mai recent, “The Souvenir”, a avut premiera la Festivalul de film american Sundance anul trecut.

Reprezentant al „Noului val” al cinematografiei româneşti, Cristi Puiu (53 de ani), şi-a făcut debutul în spatele camerei de filmat în 2001 cu filmul cu buget redus “Marfa şi banii”. În 2005, cel de-al doilea lungmetraj al său, comedia neagră “Moartea Domnului Lăzărescu”, a avut un succes uriaş şi a obţinut premiul la categoria “Un Certain Regard” la Cannes. În 2020, cu filmul “Malmkrog”, Cristi Puiu a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor la secţiunea “Encounters” a Festivalului de la Berlin.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *