Sala polivalentă din campusul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş va fi transformată în spital COVID-19 de tip modular cu o capacitate de 80-100 de paturi pentru bolnavii confirmaţi, cu simptomatologie redusă sau medie.

Într-un comunicat al Prefecturii Mureş, se arată că în condiţii de necesitate, Sala Polivalentă de la UMF Târgu Mureş poate prelua, prin readaptarea dotărilor, şi alte categorii de pacienţi.

”Prefectura Mureş, împreună cu celelalte autorităţi implicate direct în gestionarea pandemiei COVID-19, la iniţiativa UMF, au decis transformarea Sălii Polivalente din cadrul campusului universităţii într-un spital COVID de tip modular pentru bolnavii confirmaţi, cu simptomatologie moderată. Facilităţile pe care le are universitatea permit adaptarea Sălii polivalente, care are o suprafaţă utilă de 2.369 mp (1.901 mp doar pentru spaţiile medicale propriu-zise), pentru a asigura condiţii optime de îngrijire în 80-100 paturi. În condiţii de necesitate, spaţiul poate prelua, prin readaptarea dotărilor, şi alte categorii de pacienţi”, au arătat reprezentanţii Prefecturii.

”Faptul că locaţia propusă este una accesibilă, uşor de securizat, cele două spitale importante, inclusiv secţiile de terapie intensivă sunt în imediata proximitate precum şi dotările moderne pe care le are această sală, uşor de readaptat în funcţie de necesităţi, ne fac să credem că putem fi utili şi de această dată judeţului”, a precizat rectorul UMF Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.

Planul de compartimentare prevede saloane de 1-2 paturi, cu circuite adaptate, iar spitalul ar putea deveni funcţional în 7-10 zile.

CITEŞTE ŞI:

Sala Polivalentă din Cluj se transformă în spital cu 350 de paturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *