Autoritățile locale au aprobat transformarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19 care prezintă simptome ușoare și medii, cu 350 de paturi, în cadrul unui proiect comun cu Auchan România.

Sala Polivalentă din Cluj se transformă în spital temporar, într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești. În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și viitorii parteneri implicați în acest proiect. Ulterior, clădirea va fi preluată de către autoritățile medicale desemnate de autoritățile publice competente și va fi operată de către personal medical specializat.

„În situația actuală, este normal să se aibă în vedere toate scenariile, iar un astfel de proiect demonstrează preocupare și solidaritate. Apreciem inițiativa și felicităm Auchan pentru alegerea de a contribui, alături de comunitatea clujeană și autorități, la efortul comun pentru combaterea epidemiei de Covid19”, a declarat Mircea Abrudean, Prefect al județului Cluj.

„Este important să știe clujenii că autoritățile, în parteneriat cu mediul de afaceri și societatea civilă, au situația sub control și se pregătesc pentru toate scenariile, inclusiv pentru scenarii la care sperăm să nu ajungem. Mulțumesc, Auchan. Demonstrați că sunteți alături de clujeni și la bine și la greu.”, a declarat Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, legat de faptul că Sala Polivalentă din Cluj se transformă în spital.

Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 m2 in Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, Ministerului Sănătății.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Auchan și Leroy Merlin vor face un centru de spitalizare pentru persoane noncritice în București – Ilfov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *