restaurantele din România se redeschid

Restaurantele din România se redeschid de la 1 septembrie, în anumite condiții, potrivit reprezentanților HoReCa, după discuțiile purtate miercuri cu Guvernul și cu premierul Ludovic Orban.

Aceștia au precizat că vor fi aplicate unele restricții, printre care distanțarea fizică, iar unele mese vor fi lăsate libere. De asemenea, persoanele care intră în restaurant vor trebui să poarte mască.

„Noi am solicitat premierului să deschidem la data de 1 septembrie. La nivel național este important să deschidem la 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Vor fi excepții punctuale, acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte vor evolua pe parcursul lunilor viitoare”, au precizat reprezentanții HoReCa.

„Așteptăm să vedem care din propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului. Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, noi am propus să folosim o masă, iar una să fie interzis a fi folosită. Capacitatea va fi redusă la 50% pentru această fază. Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare, vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sănătății sa avem acele impuneri ale legii în restaurante cu respectarea normelor și cu penalizarea care să meargă până la suspendarea activității pentru operatorii care nu respectă regulile. Se vor purta măști în interior, ca în restaurantele din țările europene”, au mai subliniat aceștia.

Se va purta mască până la așezarea la masă și, evident, la masa nu se va sta cu mască. „Industria HoReCa își dorește să funcționeze sub restricții. Clienții trebuie să știe că este sigur să intre în restaurant”, au concluzionat cei de la HoReCa.

Numărul persoanelor permise la o masă va fi de 4 sau 6, reprezentanții hotelurilor și restaurantelor solicitând să fie șase.

Într-o primă fază, restaurantele din România se redeschid fără aer condiționat. În funcție de evoluția epidemiologică vom putea lua alte măsuri”, a declarat Dragoș Petrescu, patron din industria HoReCa, la ieșirea de la întâlnirea cu reprezentanții guvernului.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *