internet scoli

Începutul de an școlar în plină pandemie a adus varianta învățării la distanță, online. Principalii jucători pe piața de comunicații, Digi | RCS & RDS, Vodafone, Orange și Telekom vor asigura acces la internet pentru aproximativ 3.000 de școli.

În continuare însă au rămas aproximativ 2.000 de școli care ar necesita conectarea la internet, respectiv la anul 2020. La sfârșitul lunii august, peste 5000 de școli nici măcar nu aveau internet. Companiile de telecomunicații au reușit însă, în cadrul unui program voluntar, să echipeze mai bine de jumătate dintre ele, iar Guvernul promite să găsească soluții ca toate să aibă această dotare până la sfârșitul anului.

„Și industria telecom dorește să participe la un efort al comunității. Aceste conectări, e foarte important de spus, se vor realiza prin rețele de fibră optică astfel încât atât școlile, cât și elevii să aibă acces la internet de tip broadband, de mare viteză, care să le permită ca acel proces educațional să se desfășoare în condiții bune. După cum știți, conexiunile de care au nevoie ei sunt conexiuni video și atunci doar conexiunea prin fibră optică ar fi putut să asigure viteza necesară simultan pentru un număr de elevi și profesori astfel încât ei să își desfășoare orele așa cum trebuie”, a precizat pentru digi24.ro vicepreședintele RCS&RDS, Valentin Popoviciu.

Companiile de telecomunicații spun că rețelele lor de internet nu au ajuns în anumite zone din cauza birocrației privind autorizarea. Speră ca autoritățile să simplifice aceste proceduri, după modele europene, astfel încât la începerea semestrului al doilea, internetul să nu mai fie o problemă în nicio școală din țară.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *