şcoală

Mai multe personalităţi ale vieţii culturale, din zona media şi a sportului încurajează copiii să meargă la şcoală, într-o campanie video care şi-a propus să susţină educaţia.

Printre cei care transmit un mesaj celor mici se numără scriitoarea Ana Blandiana, actriţele Maia Morgenstern şi Medeea Marinescu, Melania Medeleanu, campioana de scrimă Ana Maria Popescu şi muzicianul Cornel Ilie.

“Acum, la început de an şcolar, eu le doresc să continue să citească la fel de mult cum sper că au făcut-o şi în vacanţă”, spune Ana Blandiana în mesajul său.

“Copilăria este despre curaj. Iar anul şcolar care începe acum este o nouă aventură în care urmează să porneşti”, precizează şi Melania Medeleanu, actriţă la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Mesajul principal trimis copiilor este acela de a avea curaj în faţa noilor provocări pe care pandemia de coronavirus le-a adus. Astăzi a început în România noul an şcolar, iar măsurile de protecţie au făcut în aşa fel încât cei mici să treacă prin diverse provocări: de la măştile purtate permanent pe parcursul orelor şi pauzelor în şcoală, la trecerea prin scannerele pentru măsurarea temperaturii şi dezinfectarea mâinilor. De asemenea, programul şcolar a fost schimbat, iar unii dintre elevi vor învăţa online, de acasă.

Proiectul video face parte din campania “Ora de caligrafie”, organizat încă din 2016, înaintea fiecărui an şcolar, de PiArt Vision. “Formatul de anul acesta s-a reinventat, pentru că, din cauza contextului, nu am mai putut să ne întâlnim ca și colegi de bancă, așa cum eram obișnuiți”, au transmis aceştia. *Ora de Caligrafie este un proiect realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional Cotroceni, cu sprijinul DPD Romania.

CITEŞTE ŞI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *