vaccinul covid

Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech sosesc luni în România, acestea urmând să fie livrate pe cale aeriană, conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Acestea vor ajunge inițial pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, urmând a fi distribuite ulterior cu ajutorul unor convoaie terestre către centrele de stocare. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează CNCAV.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, cele 511.290 de doze fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 171.990 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 66.690 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 45.630 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 58.500 doze.

Potrivit CNCAV, până în acest moment, România a recepţionat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, mai menţionează informarea CNCAV.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *