Teatrul Național din București anunță că în intervalul 23 martie – 21 iunie 2020, în perioada pandemiei, a avut peste 180.000 de spectatori virtuali pentru cele 70 de conferințe și cele 9 spectacole difuzate.

S-au transmis online atât spectacole din repertoriul curent al TNB, titluri ce vor fi reluate la săli de îndată ce situația o va permite (“Furtuna”, „Allegro, ma non troppo”, „Două loturi”, „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, „Luminița, de la capătul tunelului”), dar și spectacole mai vechi, din arhivă („Năpasta”, „Ultima oră”, „Take, Ianke și Cadîr”, „Visul unei nopți de vară”).

În contextul în care activitatea on-line pare să câștige și pe mai departe din ce în ce mai mult teren, TNB și-a propus să continue înregistrarea, cu prioritate, a spectacolelor din repertoriul curent, pentru a asigura un portofoliu și pentru perioada următoare.

Conferințele care au fost transmise on-line (în regim de live streaming) pe canalul Youtube al TNB sunt arhivate, putând fi accesate în continuare de cei interesați. Spectacolele au putut fi vizionate doar în zilele și la orele anunțate, nemaifiind disponibile on-line după încheierea transmisiei live.

În cele 90 de zile de transmisiuni, acestea au avut peste 180.000 de spectatori virtuali (vizualizări), însumând 49.200 de ore de vizionare. Față de cei 8.500 de abonați inițial ai canalului de YouTube, s-au mai alăturat alți 9.000. În afara spectatorilor din România (60 % în luna aprilie, 82,9 % în luna mai), transmisiile on-line ale TNB au mai fost urmărite de spectatori din diverse alte țări. De exemplu, în luna mai s-au înregistrat accesări din Marea Britanie (1387), Germania (1313), Canada (1116), SUA (993), Franța (461), Israel (455), Italia (372), Spania (255), Belgia (232) și chiar și din Columbia , unde s-au înregistrat 81 de accesări.

De la mijlocul lunii iunie, TNB a revenit în activitate pe scenă, momentan doar cu Amfiteatrul în aer liber, unde se desfășoară spectacole care pot fi adaptate noilor condiții impuse de autorități (distanțare socială, protejarea actorilor și spectatorilor). Din cele 300 de locuri disponibile în mod normal, au fost oferite publicului plătitor de bilete doar 60, urmând ca numărul acestora să crească dacă distanța minimă de 2 metri între scaune va scădea în perioada următoare.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *