Muzeul Național de Istorie

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) vinde măști cu exponate de colecție. Astfel, publicul poate achiziţiona, în această perioadă, de la magazinul de suveniruri al instituţiei, pe lângă clasicele obiecte înfăţişând replici la scară ale lucrărilor din muzeu, şi măşti textile de protecţie împotriva SARS-CoV-2.

Potrivit şefului de secţie interimar al Secţiei Relaţii Publice şi Marketing Cultural al MNIR, Roaită Flavius Nicolae, MNIR oferă două tipuri de măşti de protecţie, cu un strat şi două straturi, care costă 11 lei, respectiv 15 lei.

„Acestea sunt fie de culoare neagră, cu două straturi de protecţie, din care, într-o săptămână de la punerea în vânzare, s-au vândut 10 exemplare, fie cu un strat de protecţie, reprezentând fie partea frontală a Coifului de la Peretu cu cei doi ochi apotropaici, fie o metopă de pe Columna lui Traian, sau o asociere între Palatul Poştelor şi Gânditorul”, a declarat Roaită pentru Agerpres.

Modelele măștilor scoase la vânzare de Muzeul Național de Istorie a României pot fi văzute și pe pagina de Facebook a instituției.

 

 

 

 

 

 

 

Coiful de la Peretu, pe o mască de protecție

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *