muzeul maidanezilor

Primul muzeu dedicat animalelor fără stăpân, „Muzeul maidanezilor”, va fi inaugurat duminică, 4 octombrie, la adăpostul Speranța din Popești-Leordeni, cu ocazia Zilei internaționale a animalelor fără stăpân, anunță Fundația Speranța.

Adăpostul Fundației Speranța este funcțional din 2001 și găzduiește, în prezent, 550 de câini. Aici se va deschide „Muzeul animalelor fără stăpân” sau „Muzeul maidanezilor”.

„Pentru noi, Ziua internațională a animalelor a fost mereu un prilej de bucurie, o ocazie de a vorbi despre importanța acestora și de a promova bunăstarea animalelor. Anul aceasta, bucuria ne este umbrită de pierderea lui Heli Dungler, un prieten drag, căruia îi datorăm enorm și care a reușit să schimbe mentalități și să salveze nenumărate animale. Am decis să deschidem, în memoria sa, primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân. Este vorba despre prima clinică veterinară mobilă folosită vreodată în România, un autobuz adus în țară în 1999 chiar de Heli. Grație unor veterinari dedicați, peste 70.000 de animale au fost sterilizate în aproape 10 ani în această clinică, care a fost dotată cu instrumentarul original și transformată în muzeu” declară Florina Tomescu, președintele Fundației Speranța.

Heli Dungler este fondatorul organizației internaționale Vier Pfoten.

Evenimentul care inaugurează „Muzeul maidanezilor” va marca începutul unei campanii organizate de Animal Society, în parteneriat cu Vier Pfoten și Fundația Speranța. Intitulată „Mesagerii Speranței”, aceasta va avea drept obiectiv promovarea adopțiilor de câini din adăpostul Speranța, în special cu sprijinul persoanelor publice.

Pe 4 octombrie, în toată lumea se sărbătorește Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *