La Maternitatea Bega din Timișoara, primul bebeluș depistat cu COVID-19 a fost vindecat și externat. Mama sa a venit cu o ambulanță de la Lupeni și l-a luat acasă, în aplauzele medicilor care s-au adunat în curtea spitalului.

Micuțul care a împlinit o lună s-a aflat aproape trei săptămâni în grija medicilor de la Maternitatea Bega din Timișoara, spital dedicat îngrijirii pacienților cu coronavirus. Tot aici s-a vindecat și mama lui, ceva mai repede, fiind trimisă acasă, în izolare.

„Nu am pus niciodată răul înainte, deși știam de toată acestă perioadă nu m-am gândit că chiar noi vom fi. Și dintre cei 10 bebeluși, e greu, pentru mine ca mamă, e greu să cred că doar el a rămas pozitiv”, a spus mama micului Dimitri.

„Mulțumesc la Dumnezeu că am ajuns în ziua asta să pot să îl dau sănătos la mamă. A fost o mare responsabilitate pentru mine”, a spus emoționată Daniela Iacob, medic neonatolog.

„Este primul nou-născut pe care l-am externat după ce s-a vindecat de noul coronavirus. S-a născut la Maternitatea Odobescu. Atât mama cât și nou-născutul au fost depistați pozitiv. Au fost internați în maternitatea noastră. Ambii au fost asimptomatici, pe tot parcursul perioadei de internare. Mama a stat două săptămâni și copilul a stat încă patru zile, pentru că la testarea nou-născutului primul test a fost neconcludent. Mama a venit astăzi cu ambulanța de la Lupeni pentru a pleca împreună cu bebelușul acasă”, a spus doctorul Marius Craina, șeful Clinicii Bega din Timișoara.

La Maternitatea Bega din Timișoara mai sunt internați doi bebeluși cu COVID-19. Unul dintre ei a fost în stare mai gravă, cu pneumonie, dar și-a revenit. Pentru celălalt, a început retestarea. Dacă rezultatele vor fi negative, va fi externat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *