FNT 2020

Cea de-a 30-a ediție a Festivalului Național de Teatru – FNT 2020 va avea loc online în perioada 16 – 25 octombrie 2020.

Direcția artistică și alcătuirea programului sunt asigurate de criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu și Călin Ciobotari. Ultimele șase ediții ale festivalului au avut-o ca director și selecționer unic pe Marina Constantinescu.

În cadrul FNT 2020 vor fi prezentate cel mai probabil mai multe spectacole ale teatrelor din România din actuala stagiune, dar și spectacole din arhivele acestora.

Selecționerii FNT
Selecționerii FNT 2020

Festivalul Național de Teatru va fi recompensat cu Premiul de Excelență, pentru calitatea excepţională a ultimelor șase ediții conduse de Marina Constantinescu, în cadrul Galei Premiilor UNITER 2020.

În mod normal, atunci când nu este pandemie, Festivalul Naţional de Teatru se desfășoară la București și este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria municipiului Bucureşti. Producători sunt UNITER – Uniunea Teatrală din România, Centrul Cultural Expo Arte şi Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti. În fiecare ediție au loc spectacole selecționate din țară sau invitate din străinătate, expoziții, lansări de carte, conferințe și workshopuri.

CITEȘTE ȘI: 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *