Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București lansează în această lună TNB TV, o platformă cu transmisiuni live pe pagina de YouTube a teatrului, primul pas spre o televiziune online.

Prima transmisie live va începe luni, 20 iulie, de la ora 17.00, cu doar câteva zile înainte de data premierei spectacolului ”Jurnal de România. 1989”, regizat de Carmen Lidia Vidu la TNB. Spectacolul va fi prezentat în premieră, pe 24, 25 și 26 iulie, la Amfiteatru TNB, unul dintre puținele spații teatrale deschise publicului în această perioadă.

Pe TNB TV publicul va putea vedea primele transmisii live on-line din inima Teatrului Național București, materiale video realizate de echipa de comunicare a TNB, cu ajutorul echipei Studioului Media al TNB – care va asigura filmarea și transmisia live a unor materiale video realizate special pentru publicul pasionat de teatru.

TNB TV va prilejui întâlniri speciale, interviuri cu actori, regizori, scenografi, tehnicieni de spectacol, pe scurt oameni de teatru, în special din echipa Teatrului Național, dar și cu cei care se vor alătura pe parcursul proiectelor derulate aici.

TNB TV on-line este un prim pas către o televiziune on-line dedicată adevăratelor vedete, în contextul în care termenul ”vedetă” este folosit, parcă, în ultima vreme, prea des și prea fără atenție.

Primul interviu cu care TNB TV va începe seria de transmisii live, va avea loc luni, 20 iulie, de la ora 17:00, și îi va aduce la cadru pe actorul Ion Caramitru și pe regizoarea Carmen Lidia Vidu, în preambulul premierei spectacolului de teatru documentar „Jurnal de România.1989”, cel mai nou episod dintr-un proiect mai amplu al regizoarei. Vom afla de la artiștii care au participat la realizarea spectacolului, gânduri, speranțe, idei și câteva amănunte mai puțin cunoscute din timpul repetițiilor.

Transmisia fiind live, publicul va putea interveni în discuție prin intermediul mesajelor, le va putea pune întrebări invitaților și va avea șansa de a afla răspunsurile pe loc.

Canalul Youtube TNB – interfața video on-line a Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București – a găzduit, în perioada martie-iunie 2020, transmisii în sistem de streaming live ale Conferințelor TNB (materiale preînregistrate de-a lungul anilor) și ale câtorva dintre spectacolele din arhiva teatrului.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *