Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea Remdesivir pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, la nivelul UE, prin „punerea condiționată pe piață”, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

EMA a recomandat folosirea medicamentului Remdesivir pentru adulţi şi adolescenţi cu vârste de peste 12 ani afectaţi de pneumonie şi care necesită supliment de oxigen, pacienţi „aflaţi în stare gravă”. Un studiu al EMA a demonstrat că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 şi trataţi cu Remdesivir se recuperează în medie cu patru zile mai repede decât ceilalţi bolnavi.

Sprijinul anunţat de EMA, care vine la doar câteva săptămâni după analizarea în regim de urgenţă a acestui medicament, se traduce prin faptul că medicii vor putea să prescrie de acum înainte în Europa medicamentul Remdesivir, produs de compania Gilead, care va fi cunoscut sub numele comercial Veklury, odată ce acesta va fi aprobat de Comisia Europeană, care respectă de obicei recomandările formulate de CHMP.

Autorizaţia de comercializare condiţionată permite unui tratament să fie vândut timp de un an în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, înainte ca toate datele necesare despre eficienţa şi efectele sale secundare să fie disponibile. Compania Gilead trebuie să prezinte aceste date finale până în luna decembrie.

Cererea pentru Remdesivir a crescut după ce acesta a devenit un medicament favorit în tratamentul administrat împotriva maladiei COVID-19, după ce a oferit rezultate promiţătoare în testele preliminare. Compania Gilead se aşteaptă să furnizeze peste 2 milioane de doze de Remdesivir până la sfârşitul acestui an, de două ori mai multe decât obiectivul său iniţial, şi intenţionează să testeze o versiune mai uşor de folosit a medicamentului, administrată prin inhalare. Deocamdată, Remdesivir este administrat intravenos.

America a fost prima țară care a aprobat medicamentul Remdesivir, după ce FDA (Agenția pentru medicamente și dispozitive medicale) a acordat o autorizație de urgență companiei Gilead Science.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *