Consiliul Investitorilor Străini din România a donat 700.000 de lei către Crucea Roșie Română, pentru dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din țară, aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, recomandate de către Ministerul Sănătății, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit sursei citate, prin intermediul sumei donate au fost achiziționate trei ventilatoare și sapte monitoare ATI, aparate ce vor ajunge în țară la începutul lunii iunie.

„Prin misiunea și acțiunile sale, FIC promovează dezvoltarea economică sustenabilă a României, solidaritatea și dialogul. Înțelegând că sănătatea oamenilor stă la baza oricărei dezvoltări, FIC a acționat în mod proactiv, prin implicarea membrilor săi în campania de donații care a făcut posibil acest rezultat. Vom fi în continuare prezenți în susținerea autorităților și mediului non-guvernamental în sprijinirea acestui efort colectiv. Totodată, apreciem că, în astfel de momente, autoritățile publice, mediul de afaceri și societatea civilă dau dovadă de solidaritate și inițiativa, ceea ce indică progresul din societatea românească. Credem că acesta este aspectul pozitiv al crizei și oportunitatea pe care putem construi în viitor”, a declarat Ramona Jurubiță, președinte al Consiliului Investitorilor Străini.

La rândul său, Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române, a evidențiat reacția pozitivă a mediului de afaceri la nevoile sistemului medical.

„Suntem recunoscători întregului mediu de afaceri, care a reacționat cu atât de multă deschidere la nevoile unei țări aflate în stare de urgență. Este un moment fără precedent, în care toate eforturile ce vin să ne susțină își găsesc ecou într-o mișcare de solidaritate cu impact pozitiv asupra diminuării efectelor acestei crize sanitare și umanitare deopotrivă”, a spus Lefter.

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este asociația care-i aduce împreună pe cei mai importanți investitori cu capital străin din România, peste 120 dintre cele mai mari companii din țară cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie și care au o contribuție semnificativă la bugetul de stat. În cei peste 20 ani de la înființarea organizației, companiile membre FIC au susținut întotdeauna importanța dialogului între comunitatea de afaceri și autorități.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *