AFI Europe România anunță că va lua măsuri importante pe care toți clienții și chiriașii vor trebui să le respecte, pentru a face cumpărături în deplină siguranță atunci când centrele AFI Cotroceni și AFI Ploiești se vor redeschide.

Astfel, la intrarea în cele două centre comerciale clienții vor trece prin fața unui termoscanner, foarte eficient în spațiile cu trafic intens de persoane, unde li se va lua temperatura. Persoanele a căror temperatură trece de 37 de grade vor fi oprite la intrare.

În cadrul centrului comercial AFI Cotroceni vor fi montate 16 astfel de dispozitive, iar la AFI Ploiești un număr de 4, care se vor regăsi la toate intrările, dar și în zonele de tranzit, pe culoare, la parter și etaj. Mai mult decât atât, toate intrările vor fi prevăzute cu covoare dezinfectante și gel dezinfectant pentru mâini.

„Ne dorim să redeschidem AFI Cotroceni și AFI Ploiești cât mai curând, respectând toate măsurile impuse de autorități. Pentru siguranța clienților și a chiriașilor am investit peste 300.000 euro și am implementat toate măsurile sanitare în vigoare astfel ca oamenii să poată face cumpărături în afara oricărui pericol. Lunar, cheltuielile operaționale pentru respectarea și întreținerea acestor măsuri vor fi de 50.000 euro. Încă de la intrarea în mall, clienții vor trece printr-o poartă termoscanner care le va lua temperatura, iar pe traseul lor prin mall vor fi afișate materiale de informare prin care le comunicăm și reamintim măsurile noastre: de la dezinfectant, la marcarea zonelor de siguranță, folosirea contactless a toaletelor și a scărilor și multe altele. Le dorim clienților noștri shopping sigur și plăcut”, a spus Sorin Scîntei, General Manager AFI Cotroceni.

O altă regulă importantă este cea a distanțării sociale de 2 metri, care va fi aplicată prin lipirea de stickere pe podea la această distanță, pentru a-i atenționa pe oameni să nu depășească zona de siguranță, mai ales când așteaptă în fața unui magazin sau la coadă, la casă. În lifturi vor intra doar 2 oameni odată, iar în foodcourt vor fi instalate pe mese stickere de atenționare, iar mesele și scaunele vor fi într-un număr mai mic și la distanță corespunzătoare. De asemenea, spațiile interioare vor fi dezinfectate în totalitate cu nebulizator în fiecare noapte.

AFI Cotroceni și AFI Ploiești se vor redeschide, dar pentru un număr limitat de clienți

Echipa AFI Europe România a introdus și o serie de instrucțiuni speciale pentru folosirea lifturilor, a scărilor rulante și a toaletelor, mai ales că cele două mall-uri sunt prevăzute cu sisteme „contactless” în toalete, intrări și zone de servicii. În plus, scările rulante sunt prevăzute cu sistem de igienizare UV, iar sistemul de ventilație este dotat cu filtre speciale.

AFI Cotroceni și AFI Ploiești vor fi igienizate permanent, mai ales pe zonele de contact – balustrade, butoane și clanțe, iar clienții vor fi informați să folosească dezinfectantele pentru mâini puse la dispoziție pe fiecare culoar și în zona de mese, cât și să evite zonele aglomerate. Numărul persoanelor care vor intra în cele două mall-uri va fi limitat – un client la 10 m2, iar intrarea și ieșirea vizitatorilor se va face separat.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *