Cipru va plăti îngrijirile medicale turiştilor care se îmbolnăvesc de coronavirus pe insulă în timpul sejurului. Autorităţile speră că astfel să stimuleze turismul şi să atragă cât mai mulţi vizitatori.

Cipru mizează pe imaginea sa de destinaţie „sigură” şi se pregăteşte de sezonul estival. În această țară s-au înregistrat doar 939 de cazuri de COVID-19 şi 17 decese. Autorităţile „îşi asumă responsabilitatea de a suporta costurile aferente îngrijiriilor medicale pentru turiştii testaţi pozitiv în timpul sejurului” pe insulă. De asemena, ajutorul le va fi acordat şi membrilor familiei şi contacţilor apropiaţi.

Potrivit France 24, ministerele Afacerilor Externe, Transporturilor şi Turismului au prezentat într-o scrisoare adresată companiilor aeriene şi operatorilor de zboruri măsurile introduse pentru a garanta siguranţa turiştilor. Guvernul din Cipru se angajează să acopere integral costurile îngrijirilor medicale ale turiştilor, precum şi cheltuielile de cazare şi masă, în condiţiile în care se dovedeşte că aceştia s-au îmbolnăvit pe teritoriul ţării. Pacienţii nu vor suporta decât „costul transferului la aeroport şi al zborului de repatriere”.

Guvernul estimează pentru anul acesta o scădere drastică, de aproximativ 70%, a numărului de turişti. În 2019, Cipru a fost vizitat de aproape 4 milioane de străini, iar datele arată încasări de 2,68 miliarde de euro.

Începând cu data de 9 iunie, aeroporturile din Cipru se vor redeschide pentru zboruri din 13 ţări cu risc „scăzut”, printre care se numără Grecia, Germania, Austria şi Malta. Cursele aeriene din Marea Britanie şi Rusia nu au primit încă permisiunea pentru a ateriza pe teritoriul cipriot.

Turiştii care vor intra în ţară între 9 şi 19 iunie trebuie să prezinte un certificat care să ateste faptul că nu sunt bolnavi de COVID-19. Începând cu 20 iunie, certificatul nu va mai fi necesar şi alte ţări ar putea fi adăugate listei actualizate săptămânal de autoritățile din Cipru.

CITEȘTE ȘI:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *