Mai mulți creatori de costume din Marea Britanie, care au lucrat pentru producții celebre precum Batman, Game of Thrones, Star Wars sau D. Who au decis să schimbe „liniile de producție” și s-au reprofilat pe echipamente de protecție medicale.

Dulcie Scott (foto sus), care a făcut recent rochii pentru actrița Ruth Wilson, în adaptarea pentru BBC a celebrului film „His Dark Materials”, s-a alăturat încă de la început acestei mișcări a designerilor:

„Avem cea mai fenomenală rețea de creatori de costume din lume care ne ajută”, a declarat Dulcie Scott.

La două săptămâni de la lansarea inițiativei pe GoFundMe prin care sperau să strângă 1.500 de lire sterline, echipa a primit donații de peste 44.000 de lire, lucrând la producerea a 6.000 de halate medicale. „Am o senzație deosebită și mi-a revenit încrederea în oameni. În același timp însă, mi se rupe inima văzând câtă nevoie este”, a afirmat Scott.

Peste 150 de creatori de costume lucrează în prezent, în timp ce o fabrică de perdele forțată să se închidă în această perioadă le-a furnizat materie primă, șefii fabricii ocupându-se în acest răstimp cu tăierea materialelor.

O altă celebră creatoare de costume este Caroline McCall (foto jos). Ea s-a alăturat celorlalți designeri fără reținere. Cunoscută pentru costumele sale realizate pentru „Downtown Abbey”, McCall a primit numeroase premii internaționale, inclusiv un Emmy.

Caroline McCall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *