Din 15 iunie, Bulgaria elimină toate restricțiile impuse în pandemia de COVID-19, inclusiv purtarea obligatorie a măștilor de protecție în spațiile publice închise, a informat joi guvernul de la Sofia.

Grupul de lucru responsabil pentru răspunsul la pandemia de coronavirus își va continua însă activitatea, dar nu va mai ține conferințe de presă zilnice.

„Aceste briefinguri constante ale grupului de lucru creează un sentiment de neliniște”, a declarat joi premierul bulgar Boyko Borisov în cadrul ultimei conferințe de presă a grupului de lucru.

„Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus”, a adăugat politicianul bulgar.

Spălarea mâinilor și distanțarea socială sunt în continuare recomandate de către autorități. În Bulgaria, starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus a fost declarată pe 13 martie și a durat două luni. A urmat ceea ce guvernul a descris drept o „situație epidemică excepțională”, care se va încheia pe 15 iunie, odată cu restricțiile.

Bulgaria nu a fost afectată de epidemia de COVID-19 la fel de mult ca vecinele sale vest-europene. Cu o populație de circa 7 milioane de locuitori, Bulgaria înregistrase până joi aproximativ 2.585 de cazuri de COVID-19 și 147 decese.

Bulgaria elimină toate restricțiile impuse în pandemia de COVID-19, întrucât în prezent, numărul de cazuri noi a scăzut, iar numărul de recuperări este în creștere, a declarat șeful grupului de lucru, adăugând că în prezent aproximativ 10 persoane pe săptămână își pierd viața ca urmare a virusului.

Bulgaria a eliminat deja o mare parte din restricțiile impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.: călătorii din mai multe state UE au voie să intre în Bulgaria fără să fie plasați în carantină începând din 1 iunie, iar restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, studiourile de fitness și centrele comerciale au fost redeschise, cu respectarea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *