altex va dona ati piatra neamt

Altex va dota integral secția ATI de la Spitalul din Piatra Neamț cu aparatură de ultimă generație. Aceasta a fost complet distrusă de incendiul petrecut în urmă cu aproximativ două săptămâni.

După această tragedie, în urma căreia 11 persoane și-au pierdut viața și alte câteva au fost rănite, Altex a anunțat că va acoperi integral costurile pentru ca secția de terapie intensivă să fie dotată cu aparatura necesară, astfel încât să-și reia activitatea.

Până la acest moment s-a achiziționat aparatură în valoare de peste 200.000 de euro, livrată de Altex către secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Este vorba despre ventilatoare mecanice VG70, monitoare Comen cu module pentru terapie intensivă, monitoare de transport, infuziomate, injectomate, tărgi și videolaringoscop.

„Ne ocupăm să aducem în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț aparatură de cea mai bună calitate pentru ca împreună să depășim acest moment, să luptăm pentru viețile pacienților, iar viitorul să ne găsească mult mai pregătiți’, susține Dan Ostahie, CEO Altex.

Vă reamintim că două saloane au fost cuprinse de flacări pe data de 14 noiembrie, la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț. În acel moment, 16 pacienţi se aflau internați la secția ATI. Iniţial, au fost şapte decese, dar ulterior numărul lor a crescut la 11. Erau pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI a Spitalului Judeţean din localitate.

Medicul Cătălin Denciu s-a aflat printre victimele incendiului și puțin a lipsit ca viața sa să fie curmată cu acest prilej. A sărit să-și salveze colegele și pacienții conectați la aparate, dar mâinile sale au fost cuprinse de flăcări. A suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului și arsuri de gradul IV la nivelul membrelor. A scăpat cu viață, fiind transportat de urgență la Spitalul Floreasca din București, iar ulterior la un spital militar din Belgia, unde a fost dus cu un avion Spartan al MApN.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *