Consiliul Județean Arad ia în calcul deschiderea unui spital de campanie la Complexul Expo Arad Internațional, în contextul numărului tot mai mare de persoane infectate cu SARS-Cov2.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Arad și totodată coordonatului Rețelei Solidarității, Sergiu Bîlcea, în aceste momente se lucrează la necesarul pentru un astfel de spital.

„Amenajăm un spital mobil la Expo Arad, pentru situaţia în care vom avea un număr foarte mare de bolnavi de Coronavirus. Astăzi am fost pe teren alături de domnul doctor Gheorghe Domşa, care conduce grupul de sprijin pentru spital, epidemiolog dr. Timiş şi o echipă de specialişti. Căutăm soluţii şi resurse, le mulţumesc tuturor celor care ajută acest proiect cu entuziasm. În fotografii sunt hala astăzi, un model de amenajare şi o schiţă de compartimentare. Este un proiect care primeşte încă de acum susţinere puternică din societate şi am încredere că îl vom face împreună, comunitatea din Arad”, a transmis Serigu Bîlcea pentru aradon.ro.

Autoritățile intenționează ca spitalul de la Expo să cuprindă un număr de 240 de paturi, urmând ca acolo să fie transferați pacienții cu forme ușoare a noului virus SARS-Cov2.

Mai jos, o simulare 3D a viitorului spital de campanie COVID-19, care ar urma să fie gata în 10 zile, să găzduiască 70 de medici și personal medical, să beneficieze de spații de decontaminare, grupuri sanitare moderne, unități mobile de prim ajutor și intrări separate pentru medici și pacienți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *