Spitalul Județean din Timișoara

Spitalul Județean din Timișoara va beneficia în curând de o unitate modulară cu paturi de terapie intensivă, pentru tratamentul pacienților cu COVID-19, a anunțat managerul unității medicale, Raul Pătrașcu.

Acesta i-a prezentat premierului Ludovic Orban situația actuală din județ, bazată pe analize făcute intern, dar și la nivelul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Propunerile pe care i le-a adresat premierului au avut în vedere trei probleme, prima referindu-se la redeschiderea Programul Operațional Infrastructura Mare, iar spitalele județene din Timișoara, Cluj sau Iași vor putea aplica pentru a obține finanțare pentru dotarea cu spitale modulare permanente pentru astfel de situații.

„Spitalul Județean din Timișoara va avea în structură, în curând, un sistem modular complet dotat, inclusiv cu paturi de terapie intensivă pentru diagnosticul și tratamentul pacienților infectați cu COVID (…). Noi ne pregătim deja și suntem încrezători că vom atrage fondurile necesare, mai ales că avem deja succes în domeniu în ultimele luni (mai multe vești vom avea zilele următoare). Astfel putem ajuta și mai mult colegii din celelalte spitale pentru ca toți cei care au nevoie de îngrijiri medicale să le primească la timp. Până acum am colaborat exemplar cu spitalele din județ precum Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Spitalul Municipal sau Spitalul CFR, astfel încât niciun pacient nu a fost trimis în afara județului, ba mai mult, am primit cât de mulți pacienți am putut, aflați în stare severă și critică, din toată țara, inclusiv din București”, precizează managerul Spitalului Județean Timișoara, într-o postare pe Facebook.

El subliniază că, în timp ce la Spitalul Județean din Timișoara se tratează cazurile cele mai dificile, toate spitalele suport din țară vor fi nevoite să își deschidă, la rândul lor, zone „rosii” cu capacitate de 15% din numărul total de paturi, pentru a face față unui aflux mărit de pacienți.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *