Teachu.ro este prima platformă de meditații gratuite, dedicată liceenilor din România. În contextul actual, în care școlile au fost închise mai bine de două luni, platforma face legătura între mentori, profesori sau tineri cu performanțe și liceenii care fie caută să-și îmbunătățească situația școlară, fie doresc să-și aprofundeze cunoștințele sau se pregătesc pentru examene.

Meditațiile au loc pe Skype, prin conferință video și sunt complet gratuite, prin munca voluntară a meditatorilor înscriși. La trei săptămani de la lansare, platforma deja numără peste 100 de meditatori în diverse domenii și peste 350 de studenți, iar întâlnirile dintre aceștia au generat peste 600 ore de meditații.

Proiectul s-a născut în cadrul programului „Creatori de viitor”, într-o competiție de idei la care au luat parte liceeni performeri ce trebuiau să găsească soluții la diverse nevoi ale tinerilor de vârsta lor. Meditațiile au fost gândite astfel încât să fie de folos pentru școală, pentru concursuri sau pentru cei care pur și simplu își doresc să învețe ceva nou.

Printre inițiatorii proiectului se numără și Gabriela Diana Oprea, fostă olimpică internațională la chimie, actualmente studentă la Oxford University.

„Prin TeachU, urmărim să îndeplinim o dublă funcție a educației: pe de o parte, informația ajunge într-o formă interactivă, interesantă și potrivită nevoilor și cerințelor la cel ce își dorește să învețe. Pe de altă parte, știm că educația e mult mai mult decât informație. Utilizatorii TeachU își dezvoltă abilitățile de comunicare, fie că ele se referă la a explica mai bine noțiunile prezentate, fie la a exprima mai bine ce nu au înțeles, dar li se stimulează și curiozitatea, pentru că mentorii sunt contagios de pasionați de domeniile lor”, spune Gabriela.

Timpul scurt până la Bacalaureat face ca interesul față de materiile studiate pentru examen să fie foarte mare. „Momentan încercăm să împărțim studenții pe niveluri de cunoștințe, iar mentorii să lucreze în grup cu ei. Însă clar suntem într-un deficit de mentori, în special la materiile studiate la Bac. Așa că, dacă stăpâniți bine una din materii, noi vă invităm să vă alăturați comunității noastre și să dăm mai multe șanse liceenilor care poate nu au posibilitatea unor meditații plătite”, mai adaugă Gabriela.

Momentan, lista materiilor la care se oferă meditații gratuite prin platforma TeachU.ro cuprinde peste 25 de discipline, de la limbi străine ca araba, engleza, rusa sau japoneza, până la matematică, fizică sau chimie. TeachU, prima platformă de meditații gratuite dedicată liceenilor este un program marca „Creatori de Viitor”, dezvoltat cu sprijinul Kaufland România și Telenav.

CITEȘTE ȘI: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *