Starea de urgență instaurată în întreaga lume, inclusiv în România, din cauza pericolului expus de virusul COVID-19 a afectat întreaga economie, unul dintre cele mai vulnerabile domenii fiind cinematografia. Munca în echipă este o parte esențială în producția de film, care a fost extrem de afectată în ultimele două luni. Toate producțiile de filme, la fel ca și marile evenimente, au fost amânate sau chiar anulate.

Din acest motiv, toți liber profesioniștii care lucrau pe contracte de colaborare au rămas fără nicio sursă de venit.

Sprijin financiar de 500 de euro pentru cineaști

Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR) vine în ajutorul artiștilor independenți din industria cinematografică, afectați de starea de urgență instituită în România pe fondul pandemiei COVID-19. Se va lansa o sesiune de acordare a micro-granturilor #ADFRSurvival, în valoare totală de 3.000 de Euro.

Prima sesiune a microgrant-urilor #ADFRSurvival se va desfășura între lunile aprilie și mai. Categoriile de artiști independenți vizate sunt talentele emergente (reprezentanți ai industriei cinematografice, cu vârsta cuprinsă între 23 și 35 ani, din departamentele imagine, regie, scenaristică, scenografie și costume) și actorii independenți (actori cu vârste cuprinse între 22 și 40 ani, care au avut cel puțin o colaborare în cinema, în ultimele 12 luni). Pentru fiecare categorie se vor acorda câte trei micro-granturi a câte 500 Euro fiecare.

Aplicațiile vor fi analizate de o echipă de evaluatori formată din Laura Mușat (fondator ADFR), Alexandra Safriuc (coordonator masterclass-uri ADFR & co-fondator / director artistic ShortsUP) și Iulia Popovici (critic de film & teatru / fondator Asociația Transectorială a Independenților din Cultură).

Termenul limită de depunere al aplicațiilor: 20 aprilie 2020. Pentru mai multe informații, accesați Ghidul Aplicantului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *