Trei corpuri de clădire ale Institutului Ana Aslan au fost refăcute aproape din temelii, pentru a răspunde circuitelor necesare punerii în funcţiune a Spitalului Militar ROL 2. De asemenea, au fost refăcute zonele de cazare a personalului militar care va deservi facilitatea. Medicii, personalul medical, dar şi personalul tehnic nu va părăsi zona, urmând a locui acolo între 2 şi 4 săptămâni, potrivit news.ro.

”Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie Ana Aslan este pregătit să primească primii medici care vor lucra în Spitalul militar ROL 2, pentru ca în scurt timp aici să poată veni şi primii pacienţi infectaţi cu noul coronavirus SARS-COV-2. În timp ce pacienţii vor fi primiţi şi trataţi în Spitalul ROL 2 şi în corturile militare amenajate pe platforma de la Otopeni, personalul medical nu va părăsi zona şi va fi cazat în interiorul Institutului Ana Aslan. Pentru a nu-şi pune în pericol familiile, echipele medicale de medici vor locui aici, prin rotaţie, două, trei sau chiar patru trei săptămâni”, a transmis, Institutul Ana Aslan, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, structura acestui spital nu a fost concepută să răspundă cerinţelor speciale, necesare în astfel de situaţii.

“Ideea de la care am plecat a fost următoarea: nu ai cum să te gândești să tratezi în siguranță peste 150 de pacienți cu COVID 19 dacă nu oferi în primul rând siguranța cadrelor medicale. Asta ne-a făcut pe noi să investim peste 100.000 de euro în aceste noi spații. Este adevărat că planificasem de mult timp ca la începutul acestui an, cu acești bani, să refacem blocul alimentar pentru care am făcut deja studiul DALI și au fost parcurse etapele premergătoare reparațiilor capitale. Am renunțat la planurile noastre pentru că am am vrut să-i pe ajutăm pe medici cât de mult putem. A fost o muncă titanică pe care am facut-o în doar două săptămâni. Practic tot spațiul pe care îl punem la dispoziția Spitalului ROL 2 a fost reamenajat și regândit: de la lucrări până la mobilier nou, frigidere, televizoare noi, echipamente, practic tot ceea ce este am considerat noi că este necesar pentru un confort minim pentru medicii care vor deservi Spitalul Militar și care vor locui aici săptămâni întregi”, a precizat  dr. Anca Ștefan, manager I.N.G.G. „Ana Aslan”, citată de BucureștiFM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *