În vremuri în care psihicul uman este tot mai fragil și pus la grea încercare de perioada de autoizolare, specialiștii psihologi au tot mai mult de muncă, încerând să „repare” ceea ce măsurile restrictive tind să afecteze la nivel mental. Este și cazul celor de la Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei, care oferă în această perioadă asistare psihologică gratuită categoriilor cele mai vulnerabile: șomeri, studenți, elevi, persoane din familii cu venituri reduse sau fără venituri, pensionari cu pensii mici sau celor care se confruntă cu situații financiare care pot încadra persoana/familia în situația necesității asistării sociale.

Pe site-ul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) se precizează următoarele:

Pentru a putea beneficia de acest serviciu de asistare gratuită, cei interesați pot trimite un mesaj la adresa de e-mail: asistare@istt.ro

Cererea va conține următoarele precizări:

  • în subiectul de e-mail se specifică: asistare psihologică gratuită;
  • numele și prenumele sau inițialele;
  • vârsta;
  • descrierea, pe scurt, a dificultății cu care vă confruntați;
  • argumente care să justifice gratuitatea.

Dacă solicitarea este făcută pentru o altă persoană și aceasta este adultă, se va preciza ce împiedică persoana în cauză să ceară ea însăși acest ajutor. Dupa trimiterea solicitarii veți primi un mesaj de confirmare și veți fi îndrumat(ă) în cel mai scurt timp catre unul dintre specialiștii noștri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *