În București, au apărut primele automate cu măști și mănuși de protecție, soluții dezinfectante și servețele antibacteriene. Trei astfel de dispozitive au fost amplasate în centrul comercial Park Lake din Capitală.

Alte zece urmează să fie instalate în zone aglomerate din oraș, potrivit firmei care deține aparatura. Un set de trei măști costă 10 lei, cel cu 20 de măști este 50 de lei, un flacon mic de gel dezinfectant este 15 lei, iar pachetul de 15 șervețele antibacteriene se vinde cu 5 lei.

Plata produselor se poate face atât în numerat, cât și cu cardul. Automate cu măști și mănuși de protecție au fost instalate și în Sibiu și Cluj.

La Sibiu, automatul este amplasat în apropierea intrării în Piața Cibin, dinspre str. Turnului, pe lângă sectorul de flori. Aparatul este funcțional și poate fi folosit atât de persoanele care merg la cumpărături, cât și de producătorii locali care își vând marfa prin intermediul Pieței Cibin.

„Am decis să amplasăm acest prim automat pentru vânzarea echipamentelor de siguranță în cea mai mare piață agro-alimentară din Sibiu pentru că este una din zonele din oraș cu cel mai mare trafic pietonal. Considerăm că este un demers util atât pentru sibienii care merg la cumpărături, cât și pentru producătorii locali care își vând marfa prin intermediul Pieței Cibin”, au precizat reprezentanții firmei Visto International pentru presa locală.

Directorul firmei, George Vintilă, spune că aceste automate sunt importate din Italia, iar pentru a pune în funcţiune un astfel de automat cu materiale de protecţie este nevoie de o investiţie minimă de 6.000 – 7.000 de euro.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *