Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat că numărul paturilor la ATI-COVID va fi suplimentat cu aproape 190 la nivel național, astfel că “ne îndreptăm” spre 1.600, cât cerea premierul Florin Cîțu. Ministrul susține că în Capitală vor fi cu aproape 40 de locuri în plus și că există limitări din cauza personalului medical insuficient.

Întrebat dacă este suficient acest număr, el a spus că este ceea ce se poate în acest moment: “Nu e așa de simplu, este vorba și despre resursa umana, care e limitata și tocmai de aceea este importantă respectarea restricțiilor”. Vlad Voiculescu a mai spus că, prin acestă suplimentare, ne îndreptăm spre 1.600 de astfel de paturi, dat fiind că acum sunt 1.400 de locuri ATI-COVID.

„Avem limitări privind resursa umană. Nu e ceva ce putem schimba de azi pe mâine. Personalul medical are nevoie de o gură de aer si e necesar să respectam cu strictețe restricțiile. (…) Lucrurile privind numărul de paturi ATI sunt dinamice, nu întotdeauna raportările sunt corecte, dar vă garantez că nu a dispărut prin magie nici măcar un singur pat”, a adăugat Voiculescu.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că în cadrul întâlnirii de duminică de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) informațiile nu au fost foarte bune, deoarece numărul de paturi din ATI a scăzut de la începutul acestui an, în urma unor decizii ale managerilor de spitale. În acest moment sunt 1.408 paturi ATI pentru cazurile de Covid. Însă sunt internate la ATI 1.226 de persoane bolnave de COVID, conform ultimelor date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Cîțu a spus că este necesar să crească urgent numărul de paturi la secţiile de terapie intensivă la 1.600 şi că există resursele necesare la Ministerul Sănătăţii pentru ca acest lucru să se întâmple.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *