Primul spital privat care se alătură autorităților în lupta împotriva COVID 19 este Monza Metropolitan Hospital, care devine unitate medicală de suport.

Spitalul pune la dispoziție 50 de paturi, dintre care 12 de terapie intensivă. Unitatea medicală a primit aviz de la DSP pentru a putea trata pacienții suspecți sau pe cei infectați cu coronavirus.
CEO Grupul Monza România, Luca Militello: “Spitalul nostru a primit aviz provizoriu de  la DSP pentru a trata pacienții cu COVID 19. Avem 50 de paturi. Dintre acestea 12 sunt paturi de terapie intensivă, unde putem trata formele agresive ale bolii.  Echipa medicală de la Monza Metropolitan Hospital are suportul colegilor de la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” și vom urmări toate instrucțiunile venite de la autorități. Noi avem experiența tratării acestui tip de virus de la colegii din Italia. Acolo, în spitalele Grupului Monza, sunt tratați peste 400 de oameni infectați cu noul coronavirus. Sistemul de sănătate este unul singur. În fața acestui virus nu trebuie să mai existe stat și privat. Împreună trebuie să luptăm pentru sănătatea tuturor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *