O licitație în scop caritabil a fost lansată online, pe o pagină de facebook personală a artistei timișorence Maria Petrovna. Mai multe vedete ale vieții culturale și sportive au donat obiecte proprii, iar fondurile strânse în urma acestei licitații vor fi folosite pentru Spitalul Victor Babeș din Timișoara, precum și pentru spitalul din Reșița.

Printre artiștii care au acceptat să participe la această acțiune caritabilă se află Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Paul Ciuci, Călin Pop, Adi Bărar, Cristi Minculescu, Valer și Boro, Trooper, A.G. Weinberger, Laura Bretan și Nicu Covaci de la Phoenix. De asemenea, fostul mare campion de box Francisc Vaștag și-a pus la bătaie o pereche de mănuși semnate pentru cei care licitează.

Printre obiectele care pot fi achiziționate cu acest prilej se numără: o schiță realizată de Nicu Covaci, care nu a fost expusă până acum, și care face parte din colecția sa personală, cu autograf personalizat pentru cumpărător, precum și un set format din cărțile „Phoenix – Însă eu, o pasăre” și „Phoenix – giudecata înțelepților” și un CD Phoenix „Vino, Țepeș!” – toate fiind semnate de legendarul Covaci. De asemenea, două seturi de corzi de chitară făcute de o firmă americană, cu numele lui Paul Ciuci de la Compact fac parte din inventarul licitației. Pe lisă se mai găsesc două CD-uri semnate de Dan Andrei Aldea, „care intră în categoria obiectelor foarte greu de găsit”, un CD cu albumul lui Călin Pop  „Undeva” (2014), câteva pene de chitară personalizate și un album Celelalte Cuvinte (celebrul vinyl „cu pătrățele”). Ambele discuri sunt cu autograf.

O curea de chitară pe care Adi Bărar a folosit-o în timpul înregistrărilor albumului de blues „Hold on!”, în 2017, de asemenea va fi licitată online. Nicu Alifantis a donat mai multe obiecte: cartea „Cincizeci de ierni peste Decembre”, un CD cu 12 variante de arhivă ale cântecului Decembre, poemul „Decembre” citit de Poet și poemul recitat de actorii Radu Beligan și Ion Caramitru, DVD cu un film de Doru Ionescu, „Așteptându-l pe Bacovia”, Manuscrisul poeziei „Decembre”, Partitura Cântecului „Decembre”, un plic poștal (cu timbru valoric) ediție limitată „Decembre 50 Collection – 50 de Ierni peste Decembre”. Bluesman-ul A. G. Weinberger oferă CD-urile „Nashville Calling”, „Mighty Business” și „Reborn”, și cartea sa, „Singular”, cu autograf.

Cristi Minculescu, Valter și Boro donează un afiș înrămat, cu autografe personalizate pentru cumpărător. Este vorba despre afișul spectacolului aniversar care ar fi trebuit să aibă loc pe 28 martie la Sala Palatului, dar a fost amânat.

Detalii despre toate aceste obiecte, precum și prețurile de pornire ale licitațiilor, pot fi consultate într-un album foto creat special pe Facebook.

„Obiectele din acest album vin de la câțiva oameni minunați, care au fost de acord să fie parte din asta. Unii îmi sunt prietenii, alții sunt artiști cu care m-am întâlnit în diverse colaborări profesionale, iar alții sunt oameni pe care nu i-am întâlnit până acum, dar cărora mi-am permis să le cer asta și au răspuns în timp record. Am ajuns apoi să sun prieteni care sunt prieteni cu alții, și așa mai departe – știți mersul.. Ce să zic, “am pile” la oameni faini. E modul meu de a încerca să ajut, e primul pe care l-am identificat și am decis să îl pun în practică, pentru că nu știu ce altceva aș putea face acum. Nu știu cât de mult pot să fac, dar ce știu e că nu puteam să stau fără să fac ceva, orice.” – spune Maria Petrovna, autoarea acestei inițiative.

Ea subliniază faptul că fiecare obiect din această colecție este donat de către artiști sau sportivi special pentru această inițiativă, în scopul sprijinirii donațiilor pentru spitale. Obiectele au un „preț” de plecare exprimat printr-o donație minimă, donație ce trebuie făcută direct în contul ONG-ului spitalului.

Datele pentru donații:

TIMIȘOARA: Asociația Dr. Victor Babeș Timișoara
Str Gh. Adam nr. 13,
CUI 18737642, Cont RO84RNCB0255113757760002

RESITA: Asociatia A.T.I. Reșița 2019 „Șansa la viață”
Piața Traian Vuia nr.1, sc.3, ap.12 Reșița, 320085
CIF 42358048
Cont RO78BTRLRONCRT0534069001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *