În plină criză generată de pandemia de coronavirus, care ține la sol cea mai mare parte din flotele companiilor aeriene, TAROM a găsit soluții pentru a susține eforturile autorităților.

O aeronavă Boeing 737-800 NG a Companiei Naționale de Transporturi Aeriene a fost reconfigurata pentru a putea importa din China 9 tone de materiale sanitare necesare țării noastre pentru lupta împotriva răspândirii virusului. Avionul a decolat de pe aeroportul București Otopeni pe 2 aprilie, pe ruta Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) și a revenit în țară în seara zilei de 3 aprilie.
Șapte angajați ai companiei au făcut parte din echipajul de zbor care a efectuat transportul: trei piloți comandanți, Cristian Iancu, Adrian Preda, Mădălin Gherghina, sub conducerea directorului de zbor, pilotul instructor Florin Susanu, doi tehnicieni aeronave, Florin Postolache și Cristian Mitu și un loadmaster, Andrei Petre. Pentru a efectua transporturi tip full cargo cu materiale sanitare, TAROM a reconfigurat două dintre avioanele de pasageri de tip Boeing 737-800 NG, pe care le are în flotă.
„Așa cum am declarat încă de la începutul acestei crize, compania TAROM va răspunde oricărei inițiative menite să susțină lupta împotriva acestei pandemii. Mai mult, încercăm activ să găsim soluții și să venim cu propuneri în sprijinul autorităților, iar faptul că șapte dintre colegii noștri s-au oferit voluntar să înfrunte orice risc și să zboare către China este o dovadă în plus că suntem pregătiți să rămânem în prima linie. Le mulțumesc pentru efort lor și celorlalți colegi care au lucrat la conversia celor două aeronave pentru a obține, într-un timp foarte scurt, această capabilitate de transport marfă”, a declarat directorul general TAROM, George Barbu.
SURSA: comunicat de presă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *