Vești bune pentru cei pe care weekendul acesta îi prinde în București: legendarul și neobositul Ivan Patzaichin reia cursele de bărci pe râul Dâmbovița, în centrul Bucureștiului, în zona Bibliotecii Naționale!

A avea un râu ce traversează orașul este un privilegiu pentru locuitorii acestuia, iar potențialul Dâmboviței este departe de a fi cu adevărat valorificat de bucureșteni. „Noi ne dorim transformarea râului într-un spațiu public vibrant în care oamenii se bucură de apă, de faună și floră și de comunitatea din jurul lui. Sperăm ca în scurt timp Dâmbovița să devină diagonala verde a anilor 2020, lăsând în trecut imaginea râului care este doar diagonala de trafic a anilor ‘80. Începem procesul de schimbare cu revigorarea, timp de 2 zile, a spațiului public din zona Industriei Bumbacului”, notează organizatorii evenimentului.

„În verile din ultimii ani v-am obișnuit cu experimentarea Dâmboviței ca „râu viu” al Bucureștiului. Astăzi sunt bucuros că, după o pauză de un an, prin Dâmbovița Delivery, pe 4 și 5 iulie ne întoarcem să vâslim în inima orașului, la Biblioteca Națională și la Industria Bumbacului. Dacă aveți un caiac, o canoe, o placă sau o barcă gonflabilă, vă așteptăm alături de noi sâmbătă și duminică de la ora 17:00. Împreună vreau să ne imaginăm Dâmbovița ca o oază de verdeață și nu ca un canal, în care spațiile verzi, malurile și apa pot fi unite într-o mare diagonală verde ce „răcorește” orașul”, a scris marele campion pe pagina sa de Facebook.

„Cum 2020 este un an atipic și cum, mai ales în contextul pandemiei Covid-19, avem nevoie de un spațiu public atractiv și prietenos, suntem motivați de această misiune comună pentru a face pași mici în recuperarea spațiului public. De aceea organizăm o plimbare fizică în cartier, cu momente redate online, pentru a celebra 3 acțiuni de îmbunătățire a spațiului exterior:

• Recuperarea Dâmboviței pentru activități pe apă – Plimbare în ambarcațiuni cu vâsle și dezbatere – Asociația Ivan Patzaichin
• Intervenție artistică pe fațada Industriei Bumbacului – Irina Mocanu & Another Outsider
• Grădina La Firul Ierbii – amenajare AMAis & Studio Fluid și activități cu copiii Tangible Utopias ajunge la Street Delivery 2020!

Întreceri de canotcă pe Dâmbovița

Sâmbătă, 4 iulie, și duminică, 5 iulie, sunteți invitați la o plimbare cu barca, caiacul sau placa de SUP pe Dâmbovița, la Biblioteca Națională și la Industria Bumbacului. Așadar, dacă aveți propriile ambarcațiuni, suinteți așteptați cu ele pe apă!

Dâmbovița Delivery este o acțiune de recuperare a spațiului public al Dâmboviței, în zona Industriei Bumbacului, Timpuri Noi. Inițiativa este organizată de către Wolfhouse Productions, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, AMAis și Studio Fluid, cu sprijinul partenerilor din Industria Bumbacului: comunitatea Nod makerspace, centrul comunitar La Firul Ierbii, Sunrise HUB, DESCHIS Gastrobar si WorkWork.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *