În preajma Sărbătorilor Pascale, Fundația Regală Margareta a României este alături cu cele necesare unui număr de 200 de persoane vârstnice din București, pentru a le aduce spiritul sărbătorii de Paște. În Vinerea Mare, aceștia primesc meniul special și pachetele cu alimente la ei acasă.

Persoanele care se bucură de acest gest de solidaritate sunt vârstnici care beneficiază de servicii sociale oferite de Telefonul Vârstnicului, Asociația Niciodată Singur, Asociația Sant’ Egidio și Asociația Panda.

Pachetele cu alimente reprezintă ajutorul material pe care Fundația îl acordă în această perioadă vârstnicilor cu o situație materială grea și conține produse alimentare.

Kaufland România, CityGrill, și Fan Courier sprijină acțiunea umanitară din București

Voluntarii Fundației sunt prezenți în magazine pentru a pregăti pachetele cu cele necesare pentru vârstnici, iar Kaufland România susține ajutorul material oferit acestei categorii de persoane.

În perioada pandemiei, aproximativ 150 de voluntari de la Fundația Regală Margareta a României s-au implicat în acțiuni de sprijin pentru vârstnici, fie în procesul de cumpărături la domiciliu, activități logistice, fie prin sprijin emoțional oferit la distanță.

Meniurile speciale de Paște sunt pregătite de City Grill, prin unitatea de livrare la domiciliu activă pe perioada pandemiei și conțin ouă roșii și preparate tradiționale. De peste 4 ani, grupul de restaurante City Grill susține mesele de sărbători ale vârstnicilor afectați de singurătate sau cu venituri reduse, prin campania Fii Îngerul unui Bătrân.

Acțiunea umanitară este sprijinită de Fan Courier, prin voluntari din echipa managerială care asigură în livrarea celor 200 de meniuri și pachete la domiciliul vârstnicilor chiar în Vinerea Mare.

În contextul pandemiei, Fundația Regală Margareta a României a intensificat eforturile în sprijinul seniorilor, a lansat noi proiecte de ajutor și a suplimentat echipa dedicată persoanelor vârstnice, pentru a ajuta această categorie de oameni să facă față noilor provocări.

În diverse comunități din România, peste 1000 de persoane vârstnice primesc ajutor material în preajma sărbătorii de Paște, cu sprijinul sponsorilor și finanțatorilor, între care Hartmann România, Orkla Foods, Lăptăria cu caimac, Sabon România și Fundația Orange.

 

CITEŞTE ŞI:

Actorul Mihai Călin este curier voluntar în campania „Cumpărături la ușa ta”

Kaufland va livra, timp de o lună, alimentele necesare pregătirii a 6000 de meniuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *