Vești bune pentru cinefilii care iubesc nu numai filmele bune, ci și natura: anul acesta, Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL se va ține în perioada 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Cu ocazia anunțului oficial al organizatorilor, a fost lansat și apelul de înscrieri pentru competiția de scurtmetraj, care este deschis până pe 14 mai. Până atunci pot fi înscrise scurtmetraje de ficțiune și animație, românești sau străine, cu o durată maximă de 30 de minute, produse după data 1 ianuarie 2020. Selecția acestora aparține criticului de film Ionuț Mareș și va fi anunțată după data de 22 iunie.

Trofeul Festivalului ANONIMUL, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj străin și Cel mai bun scurtmetraj românesc vor fi acordate în baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival, în timp ce Fundația Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Paștină. Detalii despre cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL vor fi comunicate de organizatori în lunile următoare pe site-ul și canalele de social media ale evenimentului.

Festivalulul Internațional de Film Independent ANONIMUL este un eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

„ANONIMUL” are loc în luna august a fiecărui an, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării – un loc magic unde Dunărea întâlnește Marea Neagră, un pământ nou, cu obiceiuri străvechi. Sfântu Gheorghe e o locație izolată, ruptă de mediul cotidian, fiind accesibilă doar pe cale aeriană sau acvatică, care, în luna august a fiecărui an primește în jur de 5000 de vizitatori veniți special pentru a lua parte la ANONIMUL.

„Satul Filmului” cuprinde Complexul Green Village și Green Dolphin Camping, fiind dotat cu toate facilitățile necesare organizării unui festival de film. Cinefilii se cazează în pensiuni, corturi sau cabane, pot urmări filme toată ziua în cinema și toată noaptea în aer liber, pe ecranul uriaș din camping. Complexul are un design ECO-friendly, ce se armonizează perfect cu mediul înconjurător.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *