Concert „Classic ON AIR”cu acces liber, în Grădina de Vară Herăstrău

classic on air

Evenimentul „Classic ON AIR”, care va avea loc în Grădina de Vară Herăstrău luni, 10 august, de la ora 19.30, îi va avea ca soliști pe violoncelistul Adrian Naidin, violonistul Lucian Duță, soprana Stephanie Radu și tenorul Alin Stoica.

Concertul „Classic ON AIR” va fi  susținut muzical de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Organizatorii de la Asociaţia On Air Event Management un eveniment muzical de înaltă ținută artistică.

„În aceste timpuri dificile, cu multe restricții, arta, cultura, frumosul sunt grav afectate de distanțarea de publicul larg. Respectând toate restricțiile impuse de evoluția pandemiei în România, vom organiza un eveniment prin care readucem la viață muzica clasică”, precizează organizatorii.

Anul 2020, odată cu pandemia de coronavirus, aduce o grăbire a digitalizării și a mutării business-urilor în mediul online, așa cum încetul cu încetul s-a mutat și interacțiunea socială. Cultura, ca business, a fost întotdeauna o Cenușăreasă în peisajul economic actual, deși diversificarea metodelor de exprimare și a mijloacelor de diseminare alternative sau de underground a crescut semnificativ în ultima perioadă, în special în spațiul virtual.

Există numeroase platforme pe care artiștii și creatorii de conținut se pot afirma și dezvolta, iar criza recentă care ține publicul departe a dus la reorientarea exclusiv către acest mediu. Astfel, asistăm la mutări și replieri alături de o viteză de reacție importantă. Instituții, artiști, comunități culturale s-au mutat pe online pentru a rămâne prezenți, pentru a-și menține arta vie și pentru a supraviețui.

„Relaxarea restricțiilor impune o revenire la normal, iar sectorul care are cea mai mare nevoie de apropierea dintre oameni, de reacția lor, de schimbul de energie, de vibrația momentului și de intensitatea actului cultural este muzica. Oferim publicului din București primul mare eveniment de acest fel în aer liber pentru anul 2020, anul pandemiei, anul în care noi toți ne luptăm să redobândim dreptul de a ne bucura de câteva clipe împreună și să redescoperim valorile artei și culturii”, mai precizează organizatorii.

Accesul este liber și se poate face pe baza rezervării invitațiilor la adresa de e-mail: ana@arteastic.ro.

CITEȘTE ȘI: