Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința de ieri achiziționarea unui computer tomograf mobil, cu un soft special, care permite depistarea rapidă a infectării cu COVID 19.

Aparatul va fi achiziționat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman. Computerul tomograf va fi mobil, situat pe o platformă şi va fi utilizat pentru bucureşteni de specialiştii de la Institutul „Matei Balş”, putând fi realizate cu acest aparat în jur de 1.000 de teste pe zi cu rezultate rapide. Datorită imaginilor precise ale plămânului obținute cu acest CT, simptomele ușoare pot fi identificate în stadiul infectat timpuriu. Achiziționarea lui se face la recomandarea Institutului Matei Balș.

În plus, Consiliul Local a aprobat dotarea Complexului Multifuncțional Caraiman cu un aparat mobil PCR și achiziționarea a 10.000 de testere pentru aparatura mobilă PCR.

Consiliul Local Sector 1 a mai aprobat achiziționarea a 50 de ventilatoare medicale, 30 de monitoare funcții vitale, 30 de infuziomate, 20 de lămpi dezinfecție UV și multe alte echipamente medicale.

Mai multe detalii găsiți pe bucurestifm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *