Biserica, instituția care ar trebui să fie cel mai aproape de credincioși – de turmă, cum spun preoții de obicei – se remarcă uneori prin milostenie. Este și cazul Arhipeiscopiei Romanului și a Bacăului, care a postat pe pagina de Facebook câteva dintre faptele bune din ultima perioadă.

Printre acestea, se numără un monitor de funcții vitale și două ventilatoare mecanice achiziționate, 2400 de măști și 10.000 de mănuși de protecție sau donații pentru spitale în valoare de 69.700 de lei. De asmenea, ARB pune la dispoziția spitalelor, prin intermediul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, serviciul propriu de ambulanță: o autoutilitară Mercedes Sprinter 316 de tip A1-A2, pentru urgențe medicale din județul Bacău.

Peste 520 de voluntari se implică în această perioadă în ajutorarea persoanelor vârstnice vulnerabile, oferind hrană caldă în valoare de aproximativ 30.000 de lei, medicamente de peste 7.000 de lei și alimente neperisabile în valoare totală de aproape 43.000 de lei, rezultând un total al donațiilor și al echipamentelor în valoare de 247.000 de lei.

„Dacă ești din orașul Roman și comunele limitrofe sau din județul Bacău, ești izolat din cauza epidemiei de COVID-19, nu te poți deplasa și nu are cine te ajuta, apelează la numărul de telefon 0749.66.65.81 sau trimite un mesaj pe adresa voluntariarb@gmail.com și spune nevoia ta”, se arată pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei.

De asemenea, la Atelierul de croitorie „Cămașa lui Hristos” din cadrul Centrului eparhial de la Roman, au fost confecționate 200 de măști de protecție, care au fost donate Spitalului „Profesor Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși. Alte 100 de măști au fost confecționate în atelierul de croitorie al Mănăstirii Ciolpani, în felul acesta personalul monahal implicându-se direct în sprijinirea celor aflați în suferință.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *